25 работници загинале лани на работните места

Македонија како во 1984. Според бројот на починати на работните места лани, земјава се изедначи со рекордот од минатиот век. Според годишниот извештај на Здружението за заштита при работа, во 2020 на работни места загинале 25 работници, главно од земјоделството и градежништвото. Ако на ова се додадат и 30 здравствени работници кои починаа како последица […]

Continue reading