Grant activities

Kosovar occupational safety and health association in jount organization with Macedonian occupational safety and health association, Safety at Work Association of Montenegro with support of „Sharercem“ and „Friedrich ebert stiftung“. 130 participants from 8 countries from the region took part. Participants was also of organizations of BalkanOSH network. The participants were able to choose between two […]

Гостување ТВ Стар- РЦЗ Делчево

Привршуваат активностите на  Регионалниот центар за застапување од Делчево поврзани со проектот „Промовирање на стандарди за безбедност и здравје при работа и следење на спроведувањето на БЗР во источниот регион на Република Македонија“.  Токму по тој повод тројца претставници на РЦЗ и истражувачот кој беше дел од овој проект,  гостуваа во регионалната телевизија Стар во […]

Регионална конференција за безбедности здравје при работа во Источна Македонија

Македонија има закони за заштита при работа – ретко кој ги спроведува. Ова е заклучок по неколку месечна анализа на состојбите во делот на безбедност при работа, направени од страна на Регионалниот центар за застапување од Делчево. Анализите се правени на  територијата на  општините Делчево, Берово, Пехчево, Македонска Каменица и Виница: „Имаме добри закони, добри […]

RADNICI U INDUSTRIJI JOŠ PLAĆAJU DANAK ZASTARJELOJ TEHNOLOGIJI: BEZ MASKE SE NE MOŽE

Strani investitori donose novu kulturu rada i poslovanja, ali svijest domaćih poslodavaca još nije na nivou da razumije kako zadovoljan i zdrav zaposleni predstavlja prioritet, odnosno najznačajniji kapital i preduslov uspješnosti, kažu u Udruženju zaštite na radu Nesnosna toplota koja usijava kosti, nezdravo zračenje, dim i prašina što se kroz mnogo filtera probija do nozdrva […]

Oбуки во Куманово за БЗР за собирачи на секундарен отпад

На 25.09 , 26.09 , 27.09 , 28.09 и на 02.10 се оддржаа 5 обуки во Куманово за БЗР за собирачи на секундарен отпад ( пластични флаши, метал, хартија итн.). На 02.10 се оддржа обука во Крива Паланка за БЗР. На обуките беа опфатени 118 собирачи на секундарен отпад од Куманово и Крива Паланка. Оваа […]